Blog

Poradna proti rychlému stárnutí, zdravotním dopadům chronického stresu a civilizačním chorobám.

Aktuality

BUŇKY vs. STRES

21. 3. 2023

Za jediný den jsme vystavěni téměř dvaceti různým emoční kvalitám. Každá z nich se může podepsat na našem celkovém zdraví.

Více

Dědeček anioxidant – vitamín C

18. 11. 2022

Vitamin C (askorbová kyselina, askorbát) je jedním z pro tělo zcela nezbytných vitaminů. V organismu se účastní celé řady biochemických reakcí , ve kterých je významným redukčním činidlem.

Více

Tlusté myšlení

18. 7. 2022

Také znáte ten vnitřní hlas, který nám tvrdí: „To nikdy nedokážeš, ani to nezkoušej! Kdyby ses narodil do jiné doby, na jiné místo, do jiné rodiny, tak možná“? A hlas dále pokračuje: „My jsme na tom všichni stejně. My to máme v genech. Ani nevím, jak se mi to stalo, a najednou jsem byla tlustá. Já tloustnu už jen, když se na ledničku podívám. Nebudu se zesměšňovat ve fitku mezi těmi modelkami“… A také vám lezou na nervy ti druzí, kteří mají štěstí, pořád něco zkoušejí a dokonce třeba třebas zhubnou přes 10 kilo? Kde berou tolik energie a jak skvěle vypadají?! A hlavně, bože, co všechno dokážou sníst, a vůbec nepřibírají!“

Více

Mozkový šum

7. 3. 2022

Neurony v mozku spolu neustále komunikují. Elektrická aktivita, kterou generují, vytváří trvalý šum, kterému se neurofyziologové snaží porozumět. Proč je důležitý? A pomáhá nám nebo škodí?

Více

Chronický únavový syndrom a long Covid

1. 11. 2021

Dlouhý covid, chronický únavový syndrom nebo příznaky v hlavě hypochondrů? Pacientům mnohdy nevěří lékaři ani rodiny.

Více

Postcovidová demence

7. 6. 2021

Ani vyléčení z covidu-19 nemusí být definitivní tečkou za příznaky nemoci. U některých osob se po prodělaném onemocnění objevuje tzv. post-covidový syndrom, známý také jako long covid.

Více

Štěstí je „ muška jenom zlatá“

21. 12. 2020

Štěstí je „ muška jenom zlatá“ a je jenom jedna cesta za štěstím. A to přestat se trápit nad tím, co je mimo naši moc. Tohle rčení se k událostem tohoto roku velice hodí a změnit důsledky pandemie Covidem na naše životy je opravdu zcela mimo naši moc.

Více

Trochu jiný náhled na Covid -19 a nové postupy osobní prevence

16. 9. 2020

Stále skloňujeme jeho jméno, jakoby šlo o armádu agresorů útočících na celou planetu. Ale ……tento virus není živý organismus.

Více

CORONAVIRUS a jeho PREVENCE

31. 3. 2020

je aktuálně téma, jež se skloňuje ve všech pádech,
a proto jsme se v době, kdy počet nakažených koronavirem stoupá každý den, orientovali na to, co všechny zajímá nejvíc – jak mohu chránit sebe a svou rodinu?

Více

Biologický věk se odlišuje od údajů v kalendáři aneb aktivní dlouhověkost

17. 12. 2019

Cítíte se někdy na osmdesát a jindy na osmnáct let?
Víte, že lidská buňka je schopná se při správných podmínkách dožít 120 let?
Zajímá vás, jak jste doopravdy staří?

Více

Nahoru