Blog

Poradna proti rychlému stárnutí, zdravotním dopadům chronického stresu a civilizačním chorobám.

Biologický věk se odlišuje od údajů v kalendáři aneb aktivní dlouhověkost

Cítíte se někdy na osmdesát a jindy na osmnáct let?
Víte, že lidská buňka je schopná se při správných podmínkách dožít 120 let?
Zajímá vás, jak jste doopravdy staří?
Biologický věk se odlišuje od údajů v kalendáři aneb aktivní dlouhověkost

Když jsem před více než 20 lety nastoupila jako lékařka do lázní, byla jsem ve svých 38 letech stárnoucí paní za hranicí rozvoje svých sil. V té době to tak bylo běžné.

Pracovali jsme s českými i zahraničními klienty. Po čase jsem si všimla pozoruhodného rozdílu. Padesátiletá česká žena vypadala na šedesát let, německá dáma na čtyřicet. Bylo to neuvěřitelné, a tak jsem začala zkoumat, čím to je.

Následovaly rozhovory, účasti na mezinárodních seminářích, další odborné vzdělávání a v neposlední řadě lékařská praxe v Bavorsku.

Tak se zrodil náš program  Ave-Vita-Mea = česky: Buď zdravý, můj živote.

Na rozdíl od komerčních postupů se věnujeme stárnutí na buněčné a metabolické úrovni.

Média nás neustále bombardují tím, jak máme pečovat o pleť, cvičit a jíst zdravě. A kde je péče o látkovou výměnu buněk, vnitřní prostředí, imunitní systém, hormonální nastavení, trénink energetického zdroje?

Také se nikdo nezabývá tím, jaká je naše individuální odolnost proti stresu. Dnes už víme, jak na to.

Prvním svým pacientem jsem byla já sama. Zkazit se tím nic nedalo. Moje biologické stáří v té době bylo něco kolem padesáti  až šedesáti let. A bylo úplně jedno, že je mi čtyřicet. A abych nepropadla iluzi: „víra tvá tě uzdravila“, vznikla skupinka Ave Vita Mea. Buď zdráv můj živote. Přidali se ke mně klienti a klientky, kteří do lázní jezdili pravidelně každoročně. Tak jsme mohli porovnávat nejen své postřehy, ale také zdravotní výsledky.

Speciálním programem jsme otestovali, co nám funguje dobře a naopak, kde je riziko. Určili jsme funkce senzorické, paměťové, plicní, srdeční, svalové, kloubní. Později také laboratorním rozborem i hormonální, metabolické a imunitní. Tam, kde se vyskytla zdravotní rizika, následovala léčba.

Tělo následně dostává přírodní doplňky obnovující již sníženou nebo vyhaslou metabolickou a energetickou funkci. Tím se její aktivita znovu obnoví a posune funkce zpět do mladších let. Další přírodní produkty snižují oxidační toxické působení volných radikálů, které jsou hlavní příčinou stárnutí a nemocí. Stanovením individuální schopnosti detoxikace se pak určují dávky doplňků.

Teď jsem si přečetla předchozí povídání a napadlo mě, že byste mohli dojít k závěru, že se ze mě za těch dvacet let stalo znovu batole.

Ne, tak to není. Mám vrásky a začínám šedivět. Ale dobře slyším, na dálku dobře vidím, zuby mám zdravé, a nezadýchávám se. Paměť  funguje a umožňuje mi se učit nové věci. Laboratorní výsledky jsou tak dobré, že si moje praktická lékařka myslela, že došlo k jejich záměně.

Nedávno jsem navštívila v nemocnici stejně starou kolegyni, která prodělala srdeční infarkt. Viděla jsem její botulotoxinem vylepšenou tvář. Tvář voskové figurky napojené na přístroje na jednotce intenzivní péče. Tam jsem cestě Ave- Vita- Mea začala věřit definitivně.

Program naší poradny určí, jak jste skutečně staří. Otestováním všech zásadních funkcí vašeho organismu se zjistí, co máte mladé a co starší, než byste měli mít. Graf, který dostanete, vás povede cestou další péče o vaše zdraví. Budete vědět, kde můžete být bez starostí. Naopak se naplno zaměříte na vaše slabá místa. Od nás  obdržíte individuální plán léčby a prevence rizikových oblastí. Také možnost kontrol a sledování vašeho zdraví  během dalšího průběhu času.

Program  aktivní dlouhověkosti Ave Vita Mea vám pomůže zůstat plně aktivní a vitální během celého života. Tak budete bez omezení schopni žít svůj život naplno.


Zpět na přehled

Nahoru