Blog

Poradna proti rychlému stárnutí, zdravotním dopadům chronického stresu a civilizačním chorobám.

Jak se znovu radovat ze života

Chcete se osvobodit od minulosti?
Chcete se naučit žít přítomností?
Chcete se znovu těšit na budoucnost?
Jak se znovu radovat ze života

Mnoho lidí se mylně domnívá, že radost je limitována věkem. Nicméně radovat se jako děti můžete i v dospělosti a ve stáří. Jen radost už k nám nepřichází tak přirozeně, a proto je třeba to řešit vědomě – hledat, být zvídavý a hlavně si dovolit radost prožít.

Dělejte toho méně, zpomalte, proberte a omezte seznam úkolů. Pak získáte prostor a čas prožívat, vychutnávat, obdivovat a užívat si.

Užívejte si každou maličkost. Radovat se dá i z obyčejných věcí jako je dobrá káva, sluneční svit, úsměv náhodně kolemjdoucího.

Buďte k sobě upřímní. Nenamlouvejte si, že vás v pasivitě, smutku a negativismu drží křivda, trauma či špatná zkušenost. Proberte a urovnejte svoji minulost, nesetrvávejte v minulých bolístkách a traumatech. Vzpomeňte si na příjemné věci, které jste zažili, co pěkného se vám stalo. Zbavte se pocitů promarnění a nevyužité příležitosti.

Přeorganizujte a obnovte své prostředí. Zbavte se věcí z minulosti, které negativně ovlivňují vaše podvědomí. Obklopte se příjemnými věcmi, abyste v novém prostředí měli stále příjemný pocit.

Představuje si možnou krásnou budoucnost, tvořte si hezké představy, sněte o situacích, v kterých byste se cítili šťastně.

Změňte vzorce svého chování. Vybočte ze zajetých kolejí, začněte objevovat nové cesty, zkoušejte nové věci, posilujte svoji odvahu.

Budete-li váhat o nějakém rozhodnutí, jednejte. Nespoléhejte na to, že to udělá někdo jiný nebo se to vyřeší samo. I kdyby se vše nepovedlo na 100 procent, bude vám lépe.

Vytrvejte a stůjte si za svým. Jakmile se začnete měnit, nemusí z toho vaše okolí být nadšené. Začnou vám změnu rozmlouvat, vracet vás do zaběhnutých kolejí, a tvrdit, že si zbytečně komplikujete život. Vytrvejte a zůstaňte u svého odhodlání.

 

  • Spolu s vámi budeme hledat vaše schopnosti, přednosti, slabosti a optimální možnosti.
  • Společně s vámi stanovíme vaše psychické hranice a naučíme vás poslouchat signály vlastního těla.
  • Pomůžeme vám najít a naplánovat osobní záměr změny budoucího života tak, aby byl pro vás optimální.

 

KNIHU  SVÉHO  ŽIVOTA  PÍŠETE  SAMI


Zpět na přehled

Nahoru