Blog

Poradna proti rychlému stárnutí, zdravotním dopadům chronického stresu a civilizačním chorobám.

Štěstí je „ muška jenom zlatá“

Štěstí je „ muška jenom zlatá“ a je jenom jedna cesta za štěstím. A to přestat se trápit nad tím, co je mimo naši moc. Tohle rčení se k událostem tohoto roku velice hodí a změnit důsledky pandemie Covidem na naše životy je opravdu zcela mimo naši moc.
Štěstí je „ muška jenom zlatá“

Vážení klienti,

Blíží se konec roku a do toho příštího si všichni budeme přát hodně štěstí a zdraví.

Štěstí je „ muška jenom zlatá“ a je jenom jedna cesta za štěstím. A to přestat se trápit nad tím, co je mimo naši moc. Tohle rčení se k událostem tohoto roku velice hodí a změnit důsledky pandemie Covidem na naše životy je opravdu zcela mimo naši moc.

Svoje zdraví však můžeme aktivně ovlivnit sami mnoha různými způsoby. K nim patří i doplnění stravy biologicky aktivními hormony, antioxidanty a rostlinnými produkty, které jsou součástí prevence předčasného stárnutí a poškození organismu chronickým stresem.

Patří k nim:

Pregnenolon: který je jedním z nejdůležitějších hormonů v těle, podílí se na syntéze mnoha různých typů chemických látek a dalších hormonů(progesteron, DHEA, kortizol, androgeny, estrogeny). Způsobuje nejen reaktivaci jejich tvorby, ale hormonální rovnováhu nutnou k optimální funkci všech orgánů.Velmi významně zmírňuje negativní projevy stárnutí včetně mentálních funkcí.

Tribulus terrestris: aktivuje tvorbu testosteronu, který podporuje imunitu, uvolňuje svalové napětí, zlepšuje růst svalové hmoty, podporuje a dodává energii, je přirozeným afrodiziakem.

Melatonin: upravuje kvalitu spánku, dodává tělu energii, chrání organizmus před poškozením volnými radikály, povzbuzuje imunitní systém, zpomaluje stárnutí.

Serochron, Tryptofan, 5- HTP: ( 5 hydroxytryptamin) má vliv na tvorbu a regulaci serotoninu. Stabilizuje nálady, emoční rozlady, odstraňuje deprese, poruchy spánku, podrážděnost, úzkosti.

GABA – kyselina gama – aminomáselná: zklidňuje dráždivost mozkových neuronů  a působí proti úzkosti, panickým atakám, depresím a labilitě nálad. Podporuje dobrou náladu, ale také zlepšuje soustředění a pocit uvolnění. GABA má pozitivní vliv také na snížení tělesné hmoty podporou spalování tuků a tvorby svalové hmoty.

Lykopen: Lykopen má jako antioxidant ochranný vliv na lidské buňky, tkáně a orgány a přispívá ke snižování rizika výskytu kardiovaskulárních onemocnění, snižování hladiny cholesterolu v krvi, podpoře imunitního systému a ochraně kůže před negativním vlivem UV záření.  Také snižuje pravděpodobnost vzniku některých nádorových a degenerativních onemocnění a chrání pleť před stárnutím. Pomáhá také zlepšovat funkci prostaty.

ALA – alfa-lipoová (thioktová) kyselina: Je ústředním antioxidantem v lidském těle. Chrání organismus před poškozením volnými radikály a  dokáže reaktivovat další klíčové antioxidanty, jako

vitamíny C a E, koenzym Q10 a glutation. Svým vlivem na normální dělení a obnovu buněk je schopna omezit vznik některých onkologických onemocnění.

V buňkách má výraznou úlohu při tvorbě energie, regeneruje buňky jater a nervové tkáně a zpomaluje degenerativní změny vznikající v důsledku stárnutí a chronického stresu.

Bacopa monnieri ( Brahmi): „Bylinka mládí“. Podporuje okysličení mozku a imunitní systém.

Výrazně ovlivňuje paměť, soustředění. Osvěžuje mysl a stabilizuje duševní rovnováhu.

Boswellia serrata: má hlavní vliv na naši pohybovou soustavu.

Odstraňuje zánětlivé změny, otoky, svalovou i kloubní ztuhlost. Zlepšuje pohyblivost a brání ztrátě chrupavčité tkáně v kloubech.

Kava Kava: Zlepšuje náladu, bystří  smysly - především sluch. Dokáže pomoci s problémy s nespavostí a dalšími potížemi, jakými jsou například stres, vyčerpání, úzkost, deprese. Neovlivňuje koordinaci ani soudnost. Užívá se také u problémů s menstruací, klimakterickými potížemi.

Maca horská: při jejím užívání lze očekávat posílení imunitního systému i tělesné vitality, snížení hladiny cholesterolu, zvýšení sexuální touhy, snížení stresu a pocitů úzkosti, celkové omlazení organismu a zlepšení psychické odolnosti. Osvědčila se jako podpůrný prostředek při léčbě neplodnosti. Pomáhá s úpravou menstruačního cyklu i zvládáním projevů menopauzy, jako jsou návaly horka, noční pocení nebo podrážděnost.

A protože šťastný i zdravý může být jen člověk, který žije v souladu sám se sebou, dovolím si na závěr zamyšlení, jak by náš budoucí rok neměl vypadat.

Lidé obětují zdraví, aby vydělali peníze, potom obětují peníze, aby znovu získali zdraví, potom se tak znepokojují minulostí a budoucností, že si neužívají přítomnosti, a.. tak nežijí ani v přítomnosti ani v budoucnosti. A žijí tak, jakoby neměli nikdy zemřít, a potom zemřou bez toho, aby předtím žili.
(Dalajláma)


Zpět na přehled

Nahoru